Muffini s čokoladom i vanilijom

Sastojci (za 3 osobe)

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • oko 50 ml ulja
  • oko 280 ml mlijeka Dukat Lagano jutro®
  • 150 g tamne čokolade bez laktoze 
  • 1/5 žličice praška za pecivo
  • 1/5 žličice soda bikarbone
  • šećera po želji
  • 1 puding od vanilije

Priprema

Čokoladu stavite da se prokuha na pari.

Za smjesu za muffine, u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i soda bikarbonu. Dodajte jaje, ulje i mlijeko bez laktoze. Promiksajte. Stavite prokuhanu čokoladu za kuhanje. Opet promiksajte. Količinu šećera stavite onoliku koliku jakost slatkoće želite. Ukoliko je potrebno, dodajte mlijeka.

Iskuhajte puding od vanilije i pustite neka se ohladi, 1 - 2 min.

Stavite 1 - 2 žlice čokoladne smjese u kalup za muffine, pustite neka se malo "stvrdne". Na čokoladni red stavite puding i na njega opet čokoladnu smjesu.

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite ih prekrivene folijom oko 20 - 30 min.

U slast!